Djungelgympa arrangeras av Sweden Sport Academy.

Sweden Sport Academy är en av Sveriges största arrangörer av barn och ungdomsidrott, varje år deltar tiotusentals deltagare på våra aktiviteter. Vi startade vår verksamhet 2003 och finns idag över hela landet.

Förutom Djungelgympa arrangerar vi också:

  • CAMPS – Professionella idrottsläger för ungdomar i åldern 9-16 år
  • Knatteskutt – Idrottsskolan för barn i åldern 2-6 år
  • Star Dance – Dansskolan för barn i åldern 6-12 år
  • Fotbollskul – Lekfull fotbollsskola för barn 4-8 år
  • Äventyrsdans – Dansskolan för barn i åldern 2-6 år

Läs mer om våra verksamheters historia nedan:

2003

2003 startade Sweden Sport Academy idrottsverksamheter för barn i form utav sommarläger. Idag erbjuder vi mängder av barn- och ungdomar olika idrottsaktiviteter under sommarlovsveckorna. Här erbjuds barn mellan 9-16 år sommarläger. Vi erbjuder: dansläger, tennisläger, läger med simning, fotbollsläger, innebandyläger och handbollsläger. Läs mer på www.swedensportacademy.com

2007

10. Gymnastik2007 genomfördes de första idrottsskolorna för yngre barn. Idrottsaktiviteter som riktade sig till nyfikna barn som ville prova många olika idrotter under en termin. Det startades 2007 i åtta städer runt om i Sverige. Sedan dess har intresset ökat enormt och idag finns Knatteskutt i cirka 200 städer/områden i Sverige. Knatteskutt riktar sig idag till barn i åldern 2-6 år.

2015

Under hösten 2015 startade vi upp vår dansskola Star Dance som erbjuder 6-12 åringar att prova olika dansstilar under en termin. Star Dance erbjuder mixad danskurs för barn 6-9 år och en ren streetdance-kurs för barn 9-12 år.

2017

2017 startade vi Fotbollskul. En terminsaktvitet som erbjuder barn 4-8 år att på ett roligt och lekfullt sätt prova på olika fotbollsmoment så som passa, skjuta, dribbla, spela och leka.

Fotbollskul arbetar efter ett färdigt ledarprogram som är framtaget av Sweden Sport Academys idrottspedagoger och är uppbyggt så det lätt kan anpassas efter varje barns nivå.

2019

2019 Djungelgympa, en terminsaktivitet som erbjuder barn 2-6 år att på ett roligt och spännande sätt att få testa på gymnastikens olika delar.

Djungelgympa arbetar efter ett färdigt ledarprogram som är framtaget av Sweden Sport Academys idrottspedagoger och är uppbyggt så det lätt kan anpassas efter varje barns nivå.

2019

Under hösten 2019 startade vi också Äventyrsdans dansinriktning i Sverige. En terminsaktivitet för barn med ett intresse för dans och musik. Här får barnen möjlighet att prova på häftiga dansstilar under lekfulla former till svängig musik! Äventyrsdans finns i omkring 60 områden över hela Sverige. Äventyrsdans riktar sig till barn i åldern 2-6 år.